Opdrachtvormen – back-up

Goede opdrachten voor studenten vormen de kern van activerend onderwijs. Om voorkennis op te halen, om stof te bestuderen, om kennis toe te passen en om te beoordelen in welke mate studenten kennis en vaardigheden hebben verworven.

Op deze pagina worden vooral opdrachtvormen beschreven die studenten alleen of in groepen uitvoeren buiten het college of de werkgroep om. Meestal ter voorbereiding op het college of de werkgroep, of als opdracht die parallel loopt aan het geroosterde onderwijs. Voor dat laatste is het wel belangrijk dat er begeleiding plaatsvindt en studenten stapsgewijs de opdrachten uitvoeren met tussentijdse feedback. Dit geldt in ieder geval voor wat grotere langduriger opdrachten die over meerdere weken lopen of bij projecten.

Met de tool op deze pagina kun je snel opdrachtvormen vinden die je toe kan passen in je onderwijsontwerp, voor zelfstudie, groepopdrachten, zowel tijdens de onderwijsbijeenkomst als tussen bijeenkomten door en passend bij jouw situatie. Klik links op de opties om te filteren.

Onderhoud en beheer: VU Education Lab

Kennis
Specifieke kennis en vaardigheden
Open geest
Interpersoonlijke vaardigheden
Mondelinge communicatie
Schriftelijke communicatie
Reflexieve houding
Verantwoordelijk voor eigen studiesucces

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven