Wereldcafé-oefening

Studenten krijgen een vraag, probleem of stelling, en worden in subgroepen verdeeld om erover te discussiëren waarbij ze hun punten of berekeningen op een flip-over blad schrijven/krabbelen. Eén student blijft dan aan de tafel als ambassadeur. Andere studenten verspreiden zich over de andere tafels en nemen de inzichten mee die ze aan hun eigen tafel hadden. Na enkele rondes kunnen de uitkomsten van de gesprekken of berekeningen per tafel worden samengevat en met de hele groep worden besproken. De studenten kan dan worden gevraagd om actief elkaars perspectieven te combineren om tot creatieve oplossingen te komen.

Mixed Classroom fase?

Fase 3: Optimaliseren

Mixed Classroom strategiën?

Perspectieven combineren

Voor welke totale groepsgrootte?

Tot vijftig
Tot vijfentwintig

Voor welke uitvoering: Individueel en/of groepsgewijs?

Groepsgewijs (2-4 pers)
Groepsgewijs (5-12 pers)

Best practice van een specifieke faculteit?

Geen

Scroll naar boven