Legpuzzel (Jig saw) vanuit verschillend balanghebbend perspectief

Studenten worden verdeeld in subgroepen. Elke groep krijgt hetzelfde probleem/dezelfde casus/hetzelfde vraagstuk, maar elke groep krijgt een ander perspectief toegewezen. Een voorbeeld is een rechtszaak die de studenten analyseren vanuit het standpunt van de beklaagde, een advocaat, een aanklager en een rechter.

Nadat elke groep enige tijd heeft besteed aan het uitwerken van het probleem/de zaak/de vraag, presenteert hij de bevindingen aan de rest van de groep, die die dan kan bevragen/betwisten/bediscussiƫren vanuit de eigen toegewezen perspectieven. Tijdens deze discussie komt de grote lijn van de zaak naar voren en kan deze verder worden geanalyseerd.

Mixed Classroom fase?

Fase 3: Optimaliseren

Mixed Classroom strategiƫn?

Verken waarden en veronderstellingen
Perspectieven combineren
Reflecteren op leerproces

Voor welke totale groepsgrootte?

Tussen vijftig en honderd
Tot vijftig
Tot vijfentwintig

Voor welke uitvoering: Individueel en/of groepsgewijs?

Groepsgewijs (2-4 pers)
Groepsgewijs (5-12 pers)

Best practice van een specifieke faculteit?

Geen

Scroll naar boven