Groot papier

Dit is een stille oefening; er mag niet gepraat worden. De studenten krijgen een flip-overvel per duo en het probleem/de vraag/de casus waaraan ze moeten werken. Ze lezen het materiaal in stilte, en gaan over tot interactie met het materiaal door er vragen/opmerkingen over op te schrijven op het grote papier. Ze kunnen op elkaar reageren, elkaar vragen stellen, diagrammen tekenen enz. maar het moet allemaal op papier en in stilte gebeuren.

Een variatie om er een groepsoefening van te maken: na een bepaalde tijd lopen de studenten door het lokaal, en bekijken de grote papieren van andere duo’s. Ze voegen hun eigen vragen/opmerkingen toe, nog steeds in stilte. Wanneer ze terugkeren naar hun eigen “grote papier”, integreren ze de opmerkingen/opmerkingen/vragen die andere studenten hebben opgeschreven in hun eigen antwoord.

Mixed Classroom fase?

Fase 3: Optimaliseren

Mixed Classroom strategiën?

Perspectieven combineren
Wisselen tussen perspectieven
Reflecteren op leerproces

Voor welke totale groepsgrootte?

Tot vijftig
Tot vijfentwintig

Voor welke uitvoering: Individueel en/of groepsgewijs?

Groepsgewijs (2-4 pers)
Groepsgewijs (5-12 pers)

Best practice van een specifieke faculteit?

Geen

Scroll naar boven