Denk hardop

De studenten krijgen elk een ander probleem, en lezen het voor aan de andere student terwijl ze om de paar zinnen pauzeren om “hardop te denken”. Ook tijdens het interpreteren of oplossen van het probleem doen ze dit. Dit geeft hun mede-student inzicht in hun individuele denkproces. De studenten wisselen dan van plaats.

Wanneer beide studenten het probleem op deze manier nauwkeurig hebben gelezen, geïnterpreteerd of hebben opgelost (of zijn vastgelopen), reflecteren ze op beide benaderingen. Wat was nuttig? Wat zou je niet gedacht hebben te doen? Wat zou je anders hebben gedaan? Samen bepalen de studenten de beste aanpak.

Mixed Classroom fase?

Fase 3: Optimaliseren

Mixed Classroom strategi├źn?

Verken waarden en veronderstellingen
Stel basisregels op voor interactie
Perspectieven combineren
Reflecteren op leerproces

Voor welke totale groepsgrootte?

Tot vijftig
Tot vijfentwintig

Voor welke uitvoering: Individueel en/of groepsgewijs?

Groepsgewijs (2-4 pers)

Best practice van een specifieke faculteit?

Geen
Scroll naar boven