Speed date

Deze activiteit kan worden gebruikt in verschillende scenario’s waarbij het nuttig is dat studenten in een kort tijdsbestek veel perspectieven leren kennen. Een voorbeeld is om studenten in duo’s hun aanpak van een wiskundeprobleem te laten uitwisselen. Net als bij speeddaten moeten ze binnen een paar minuten klaar zijn met het uitleggen van hun oplossingen. Na de toegewezen tijd gaat er een alarm af, en wisselen de studenten van partner. Dit proces herhaalt zich een paar keer, zodat de studenten verschillende benaderingen van hetzelfde probleem te horen krijgen. Deze oefening kan ook worden gebruikt om meningen over een stelling of persoonlijke ervaringen uit te wisselen.

Mixed Classroom fase?

Fase 2: Betrekken

Mixed Classroom strategiƫn?

Structureren interactie rondom perspectieven
Tussenruimten voor interactie creƫren

Voor welke totale groepsgrootte?

Tot vijfentwintig

Voor welke uitvoering: Individueel en/of groepsgewijs?

Groepsgewijs (2-4 pers)

Best practice van een specifieke faculteit?

Geen
Scroll naar boven