Affectieve respons

Studenten bedenken en schrijven op hoe een bepaald aspect van het materiaal of het leerproces hen deed voelen. Dit kan een reactie zijn op vele niveaus: gericht op inhoud (“Ik voel me boos bij het lezen van Hegel omdat ik zijn gedachten racistisch vind”), op metacognitieve vaardigheden (“Ik voel me bezorgd omdat ik de theorie van Hegel niet begrijp”) of op samenwerkingsprocessen (“Ik voel me gefrustreerd dat ik deze opdracht over Hegel moet doen met iemand wiens benadering heel anders is”).

Studenten hoeven hun gedachten niet noodzakelijk te delen, maar hen een moment geven om zich te concentreren op hun affectieve reactie geeft hen de gelegenheid te onderzoeken wat er aan hun perspectief ten grondslag ligt.

Mixed Classroom fase?

Fase 2: Betrekken

Mixed Classroom strategiƫn?

Integratieve conflictbeheersing
Reflecteren op leerproces

Voor welke totale groepsgrootte?

Meer dan driehonderd
Meer dan honderd
Tussen vijftig en honderd
Tot vijftig
Tot vijfentwintig

Voor welke uitvoering: Individueel en/of groepsgewijs?

Individueel

Best practice van een specifieke faculteit?

Geen

Scroll naar boven