Speech schrijven

Studenten schrijven een toespraak voor iemand die niet noodzakelijk dezelfde standpunten heeft als zij. Ze onderzoeken dit standpunt. Wat zou deze persoon zeggen, en waarom? Welke argumenten zou deze persoon gebruiken? Een variatie op “Speech schrijven” is “Brief schrijven” waarbij studenten een brief schrijven als een historische figuur/wetenschapper/denker/onderzoeker aan een andere historische figuur (bijvoorbeeld iemand met een tegengestelde mening; rechters en advocaten in historische zaken, of brieven tussen Darwin en Hawking). Andere variaties zijn bijvoorbeeld een twitter- of e-mailconversatie.

Mixed Classroom fase?

Fase 2: Betrekken

Mixed Classroom strategiƫn?

Verken waarden en veronderstellingen
Structureren interactie rondom perspectieven
De illusie van beheersing wegnemen

Voor welke totale groepsgrootte?

Tot vijftig
Tot vijfentwintig

Voor welke uitvoering: Individueel en/of groepsgewijs?

Individueel

Best practice van een specifieke faculteit?

Geen
Scroll naar boven