Exit slips (Exit ticket, One-minute paper)

De Exit slip techniek kan op veel manieren worden ingezet, zowel inhoudelijk gericht, als op het proces van lesgeven, klassenklimaat, administratieve processen rondom de les. Bekijk daarvoor deze pagina in de VU CTL database over de Exit slip

Hieronder vindt je een toepassing om tot een inclusiever leerklimaat te komen. Laat daarvoor de studenten op post-it briefjes opschrijven hoe ze het klassenklimaat hebben ervaren voordat ze de klas verlaten. Ze kunnen een specifieke vraag beantwoorden, bijvoorbeeld “Voelde je je betrokken?”, “Hoe heb je bijgedragen tot een veilig leerklimaat?” of “Wat baart je zorgen?”. Als de studenten de post-its aan de deur plakken wanneer ze vertrekken, voelt deze manier van feedback verzamelen anoniem en dus veilig aan. Voor zeer grote groepen kan hiervoor ook een online tool als Mentimeter worden gebruikt.

Zie voor uitgebreidere informatie en een voorbeeld deze vu.nl pagina over de Exit Ticket of deze pagina in de VU CTL database over de Exit slip.

Mixed Classroom fase?

Fase 1: Sensitiveren

Mixed Classroom strategiƫn?

Monitoren van het leerklimaat
Reflecteren op leerproces

Voor welke totale groepsgrootte?

Meer dan driehonderd
Meer dan honderd
Tussen vijftig en honderd
Tot vijftig
Tot vijfentwintig

Voor welke uitvoering: Individueel en/of groepsgewijs?

Individueel

Best practice van een specifieke faculteit?

Geen
Scroll naar boven